loading...
اتصال گستر البرز
احسان رضایی بازدید : 44 سه شنبه 12 آذر 1392 نظرات (0)

داستان اختراع ژنراتور برق توسط مایکل فاراده

امروزه در سراسر جهان هزاران مرکز برق به کمک ژنراتور،برق تولید می کنند.بدون اختراع ژنراتور،برق به صورت یک واقعیت در نمی آمد.

 

تصور اینکه زندگی ما امروزه بدون برق به چه صورت در می آید،دشوار است.ما برای اختراع این دستگاه به مایکل فاراده مدیونیم.وقتی که او نخستین ژنراتور خود را ساخت کسی نمی دانست اختراع او به چه صورت درخواهد آمد و چقدر این اختراع در عصر علمی مفید واقع خواهد شد.

 

مایکل فارده پدر القاء الکتروماگنتیک به سال 1791 در نیو وینگتون به دنیا آمد.او پسر یک آهنگر بود و در اوایل عمر در یک کارگاه صحافی شاگردی می کرد.پس از شنیدن بعضی خطابه های سر همسفری دیوی به سال 1814 به دانش علاقه پیدا کرد و با اینکه فقط دوره ابتدایی را دیده بود،آن چنان با عشق و علاقه در نزد خود به تحصیل دانش پرداخت که به زودی به جرگه بزرگترین دانشمندان عصر خود درآمد.

 

فاراده یادداشت های علمی خود را برای ((دیوی)) فرستاد و از او تقاضای کار کرد.به سال 1813 فاراده به عنوان منشی ((دیوی)) مشغول کار شد. یک سال بعد در یک تور اروپا با دیوی شرکت کرد.این یک تجربه بسیار با ارزش و گرانبها برای جوانی بود که تحصیلات کم نموده  ولی شور و شوق عجیبی به تحصیل دانش داشت.

 

پس از مراجعت به انگلستان فاراده مجبور بود سخت کار کند زیرا موسسه ای که اربابش دیوی در آن کار می کرد و او هم به صورت معاون در آن به فعالیت می پرداخت،از نظر مالی با وضع بدی روبرو شد.در این موقع فاراده در کارگاه شیشه و پولاد مشغول کار شد و برای دیوی تجارب زیاد در آنالیز سمپاشی و تحقیقات مربوط به کلورید کاربن نمود.نتیجه این فعالیت ها کشف بنزن در سال 1825 بود.

 

به سال 1820 هانس اورستد کشف کرد چنانچه جریان برق از یک هادی عبور کند،تولید حوزه های مغناطیسی می نماید.فاراده از این حقیقت آگاه شد که معکوس آن هم صحیح است یعنی حوزه مغناطیسی می تواند برق تولید کند.او به تجارب خود ادامه داد و روند القاء الکتریسیته را کشف و قوانین القاء الکترومگنتیک را به صورت فرمول درآورد.

 

او ثابت کرد چنانچه یک مغناطیس در داخل یک حلقه سیم به حرکت درآورده شود،برق تولید می گردد.او همچنین عملا به اثبات رساند چنانچه سیمی که برق در آن جریان دارد،نزدیک به یک قطعه آهنربا آوخته شده،به دور آهن ربا می چرخد. به سال 1831 او نخستین دینام را ساخت در همان موقع ژوزف هانری یک ژنراتور را ساخت.کلیه دینامها،ژنراتورها و ترانسفورماتورهای معاصر بر اساس کار فاراده و هانری ژوزف مبتنی است.
یک حادٍه در زندگی فاراده قابل ذکر است موقعی که او القاء الکتروماگنتیک را اختراع کرد،درصدد برآمد در حضور مردم طرز کار آن را به جهانیان نشان دهد.در بین تماشاچیان خانمی با نوزاد خود دیده می شد.فاراده یک سیم مسی را گرفت و انتهای آن را به گالوانومتر متصل کرد،سپس او یک میله آهنی را به داخل حلقه وصل نمود،در خطوط مغناطیس،سوزن گالوانومتر به حرکت افتاد و این دلیل بر تولید شدن برق بود. وقتی که آهن ربا را برداشت سوزن هم در جای سابق خود قرار گرفت. فاراه به تماشاچیان توضیح داد که جریان برق پایه و اساس تولید برق را تشکیل می دهد.

 

وقتی که توضیحات او به پایان رسید،خانم تماشاچی با عصبانیت گفت:" آیا این همان آزمایشی است که به خاطر آن مردم را به دور خود جمع کرده اید"
فاراده که مردی بسیار متواضع بود مودبانه جواب داد : خانم،همانطور که نوزاد شما هنوز خیلی خردسال است.آزمایشی هم که من اکنون کردم یک نوزاد است، ولی در آینده رشد کرده و اهمیت فوق العاده ای پیدا خواهد کرد.

 

امروزه ادعای فاراده درست از کار در آمده زیرا هیچ ژنراتور الکتریکی و ترانسفورماتوری وجود ندارد که بر اساس اصل القاء الکترومگنتیک کار نکند.چنانچه فاراده القاء الکترومگنتیک را اختراع نکرده بود،شاید اکنون ما برق نمی داشتیم.

 

چند سال بعد فاراده با عبور دادن جریان برق به داخل محلولها،ثابت کرد کلیه انواع برق به هر صورت که تولید شده باشد،یکی است.بدین طریق او قوانین ((الکترولی سیس)) را به سال 1848 که امروز به دانشجویان فیزیک تعلیم داده می شود،عرضه کرد.

 

به سال 1839 فاراده دچار یک اختلال مغزی شد و دوران نقاهت او چهار سال طول کشید.پس از ابتلاء به این بیماری دچار ضعف حافظه شد ولی با این حال به تجارب خود ادامه داد و اصل Parsamagnetism  و diamagnetism را به اثبات رساند.به سال 1861 فاراده که در آن زمان سنش متجاوز از 70 بود از عضویت Royal Institute بازنشست و به منزلی واقع در همپتن کورت منتقل شد و این اظهار لطف ملکه ویکتوریا به خاطر مقام برجسته ای بود که فاراده در عالم دانش کسب کرده بود.سرانجام پس از یک بیماری طولانی فاراده در 25 اوت 1867دار فانی را وداع گفت.
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 108
  • کل نظرات : 16
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 29
  • آی پی امروز : 73
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 122
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 130
  • بازدید ماه : 205
  • بازدید سال : 1,286
  • بازدید کلی : 19,850